Breeding Services

Plantenkwekerij Gitzels BV staat niet alleen bekend om het opkweken van koolplanten voor de professionele tuinder. In de afgelopen jaren is het verrichten van allerlei diensten voor zaadbedrijven een belangrijke nevenactiviteit geworden. Al deze diensten vallen binnen onze organisatie onder de afdeling "Breeding Services".

Breeding Services is zonder meer trots op het feit dat we vrijwel alle gerenomeerde verdelingsbedrijven in Nederland op de ene of andere wijze tot onze klantenkring mogen rekenen. Doordat we de beschikking hebben over onder meer moderne kiemkamers, zaaiapparatuur, een pottenperslijn, transportlijn, transportfust, eigen vervoer en een goed potentieel aan ervaren krachten zijn we in veel gevallen goed in staat om werk uit te voeren voor zaadbedrijven. We hebben hiervoor naast onze 7,5 ha standaard kas, de beschikking over 6.000 belichte opkweekruimte.

Opkweekmethoden en mogelijkheden
Hieronder volgt een kort overzicht van onze activiteiten op het gebied van Breeding Services.

1) Ziektetoetsen
Het toetsen van veredelingslijnen op ziektegevoeligheid levert op veredelingsbedrijven vaak problemen op met gevaar voor infectie van ander materiaal. Door deze toetsen uit te voeren bij Gitzels is dit een zorg minder! Door onze lage 
vergoeding en lage uurkosten zijn in veel gevallen ook de totale kosten van de proef lager dan dat deze op het bedrijf zelf wordt uitgevoerd.

2) Plantopkweek voor zaadproductie
Opkweken van ouderlijnen voor commerciële zaadproductie vraagt vaak veel ruimte en een goed gecontroleerde plantopkweek. Gitzels biedt u een zorgeloos alternatief voor een scherp kostenplaatje.

3) Plantopkweek voor veredelingsdoeleinden
De opkweek van deze plantjes wordt gecombineerd met onze grootschalige plantenproductie. Hierdoor is de kans op mislukking van de opkweek minimaal.

4) Grow-Outs
Het controleren van zaadpartijen door middel van een Grow-out biedt u zekerheid en voorkomt schadeclaims. Gitzels heeft ervaring met het doen van Grow-outs voor tomaten, pepers en paprika's.

5) Kiemproeven
Kiemen van zaad is onze hoofdactiviteit. Het verrichten van kiemproeven is daarmee bij ons een fluitje van een cent. Tegen scherpe kosten doen wij vele duizenden kiemproeven per jaar. Vanaf februari 2015 bieden wij tevens een kiembeoordeling aan met behulp van het Germination Vision System.  Meer informatie hierover is te vinden op onze nieuwspagina.


Wenst u meer informatie?

Contact